Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ





Το άρθρο που ακολουθεί δεν γράφτηκε για να προσβάλει την πίστη των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αν άθελά μας με τα γραφόμενά μας αγγίξουμε κάποιες ''ευαίσθητες χορδές'', ζητούμε ταπεινά συγνώμη και τις προσευχές σας.

Είναι δυο συμπεριφορές που ίσως περνούν απαρατήρητες, αλλά ευτυχώς εμείς τις προσέξαμε και σκεφτήκαμε με αφορμή το άρθρο που ακολουθεί να σας δώσουμε την ιδέα να τις παρατηρήσετε κι εσείς.

Ας μιλήσουμε πρώτα για την πρώτη κακή τους συμπεριφορά, που αφορά στην επίδειξη γνώσεων!

Πόσο χριστιανικό είναι άραγε το να προσπαθεί κάποιος να σου παρουσιάζει σχεδόν σε κάθε του κουβέντα πόσο καλά γνωρίζει κάποια πράγματα; Προσπαθώντας με αυτό ουσιαστικά να σου πει, ότι εσύ δεν τα γνωρίζεις με τόση ακρίβεια όσο εγώ. Όσοι έχετε μιλήσει με Μάρτυρες του Ιεχωβά, θα προσέξατε κάτι. Ότι σχεδόν κάθε φορά αναφέρονται σε εδάφια ακόμη και όταν μιλάτε μαζί τους για άσχετα πράγματα πόσο μάλλον αν ο διάλογός σας είναι θεολογικού περιεχομένου! Για παράδειγμα μπορεί να μιλάτε για τις εικόνες.. Αμέσως θα σας απαντήσει ότι οι εικόνες είναι είδωλα επειδή στην Αγία Γραφή λέει Λευιτικό Κεφάλαιο 19 και εδάφιο 4 να μη στραφείτε σε είδωλα.

Έκπληκτοι εσείς που δεν έχετε διαβάσει σχεδόν ποτέ την Αγία Γραφή και μάλλον δεν γνωρίζετε και τί είναι το Λευιτικό, αναρωτιέστε, πώς τα γνωρίζει απ’ έξω όλα αυτά; Τον θαυμάζετε και σας έχει εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του αφού σε καθετί, σας λέει κι από ένα εδάφιο χωρίς να ανοίξει καν την Αγία Γραφή. Πού να την ανοίξει κιόλας τί έχει να γίνει!

Κατά συνέπεια, σκέφτεστε, αυτοί είναι σωστοί χριστιανοί. Αν συνυπολογίσουμε και την κομψή ενδυμασία (γραβάτα / μακριά φούστα), με την πολύ καλή συμπεριφορά τότε ''δένει το πράγμα!''

Είστε σχεδόν σίγουρος ότι ο Θεός σας έστειλε έναν απόστολο για να σας μιλήσει για την Αλήθεια!

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο 7, στίχος 15..
''Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι.''

ΕΧΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΤΟΣΗ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΟΣΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ;

Τώρα θα έχουμε αποκαλυπτήρια!

Η γνώση τους είναι περιορισμένη, και βάση αυτής της περιορισμένης τους γνώσης κινούνται. Απόδειξη;
Αν τους στριμώξετε αλλάζουν θέμα αμέσως. Θέλουν πάντα να συζητάτε μόνο με βάση τη γνώση τους.

Και ποιος κανονίζει τους περιορισμούς των γνώσεων τους;
Μα ποιος άλλος; Η Οργάνωσή τους φυσικά.

Και πώς το καταφέρνει η Οργάνωση αυτό;
Με δύο και τρεις συναντήσεις εβδομαδιαίως (συναθροίσεις), και με συγκεκριμένα σημειωματάρια!

Πολύ σωστά διαβάζετε! Σημειωματάρια – κοινώς ''σκονάκια''.

Συκοφαντικά δεν ακούγονται όλα αυτά;
Όντως θα απαντήσει κάποιος. Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινά.


Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν ένα από τα σημειωματάρια που χρησιμοποιούν. Βρίσκεται στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου που τους έχει δοθεί από την Οργάνωση για να το χρησιμοποιούν ως Αγία Γραφή, τη γνωστή σε πολλούς Μετάφραση Νέου Κόσμου.


Δείτε εδώ:



Όπως βλέπετε κι εσείς, αν συζητάτε με έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά για το θέμα ''Εικόνες'', ξέρει αμέσως που θα ανατρέξει. Η Οργάνωση έχει φροντίσει για τα πάντα. Όλα αριθμημένα και με ακρίβεια. Κάθε φορά που ρωτάτε έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά για κάποιο θεολογικό ζήτημα, σας απαντά ''Googlαριστά''. Είναι δηλαδή σαν να κάνετε αναζήτηση στο Google τόσο γρήγορα θα σας απαντήσει.


Δείτε εδώ:



Αν λοιπόν συζητάτε με θέμα τον ''Σταυρό'', η Οργάνωση έχει φροντίσει! Υπάρχουν τα εδάφια καταγραμμένα και αριθμημένα. Γι΄αυτό άλλωστε ονομάζεται ΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!

Το λέει η λέξη μόνη της. Ο-ΡΓΑ-ΝΩ-ΣΗ!
Επομένως γνωρίζουν συγκεκριμένα πράγματα από την Αγία Γραφή.

Τώρα αν εσείς ρωτήσετε τί απέγινε ο Λάζαρος μετά την Ανάστασή του;

Σε αυτό το ερώτημα η γραβάτα θα αρχίσει να σφίγγει λίγο, επειδή στο σημειωματάριο δεν λέει τίποτα για αυτό το ζήτημα, οπότε θα προσπαθήσει να σας αλλάξει κουβέντα και να σας επαναφέρει ξανά στα σίγουρα για τίποτα εικόνες, είδωλα, γενέθλια κ.ο.κ.

Αυτός είναι ο λόγος που αναφερθήκαμε πιο πάνω για περιορισμένη γνώση.
Αυτά τα πράγματα όταν τα διαβάζει κανείς δύο και τρεις φορές την εβδομάδα στις συναθροίσεις και άλλες διακόσιες κατ’ οίκον, είναι λογικό να μείνουν στο μυαλό χαραγμένα σαν σημάδι από μαχαιριά που δεν φεύγει ποτέ.

Εκμεταλλεύονται λοιπόν αυτή τη γνώση κι έτσι παρουσιάζονται σε εσάς και σε εμάς ως σπουδαστές των Γραφών. Έτσι ονόμαζαν τους εαυτούς τους παλαιότερα. Αυτή η επίδειξη όμως τί φανερώνει; Φανερώνει άνθρωπο ταπεινό; Μάλλον το αντίθετο. Αυτό κατά την ταπεινή μας άποψη φανερώνει εγωισμό! Και μάλιστα μεγάλο εγωισμό, διότι με την επίδειξή τους αυτή προσπαθούν να μειώσουν εσάς που δεν γνωρίζετε κάποια πράγματα. Σαν πέσουν όμως σε Ορθόδοξο που γνωρίζει, τότε η γραβάτα σφίγγει το λαιμό και η γνώση πάει περίπατο.

Αν εμείς υπερβάλουμε με όσα λέμε, κρίνετέ το εσείς, δείτε το και στην πράξη.

Πάμε τώρα σε μια δεύτερη κακή συμπεριφορά των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Μια συμπεριφορά που το λιγότερο που θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει κανείς είναι Αγενείς!

Αγενείς;
Μα γιατί; Θα ρωτήσει κάποιος, είναι τόσο ευγενικοί.

Για ποιό λόγο είναι ευγενικοί αγαπητέ μου; Επειδή είναι καλοντυμένοι και χαμογελούν;
Προσέξατε ποτέ τον τίτλο του περιοδικού που σας προσφέρουν;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ



Τί γράφει;

''ΞΥΠΝΑ''

Λοιπόν; Επιμένετε ακόμη ότι είναι ευγενικοί; Ουσιαστικά τί μας λένε;
Μας λένε ότι ''ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ''. Και φυσικά δεν εννοούν ότι πέσαμε στο κρεβάτι για ύπνο αλλά ότι είμαστε χαζοί!

Αυτό ακριβώς!

Τί έχετε να σχολιάσετε τώρα; Δικαιολογεί η γραβάτα και η μακριά φούστα με το πλατύ χαμόγελο αυτή την αγενέστατη συμπεριφορά; Πώς είναι δυνατόν να μιλήσετε έτσι σε κάποιον που δεν γνωρίζετε; Ούτε σε φίλο μας δεν το λέμε αυτό. Κι όμως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το λένε σε εμάς που ούτε μας γνωρίζουν ούτε τους έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά.

Και ξέρετε ποιό είναι το χειρότερο; Ότι όταν εμείς δεχόμαστε αυτά τα περιοδικά, τότε παραδεχόμαστε ότι όντως κοιμόμαστε, για αυτό τα κρατήσαμε για να μας ξυπνήσουν.

Η ταπεινή μας άποψη είναι ότι, η συμπεριφορά αυτή είναι ανεπίτρεπτη για άνθρωπο που θέλει να λέει ότι είναι του Θεού, είναι προσβλητική και αγενέστατη.

Αν εμείς υπερβάλλουμε, κρίνετέ το εσείς.

Έστω κάνατε το λάθος και δεχτήκατε να περάσει στο σπίτι σας ο Μάρτυρας του Ιεχωβά που συζητάτε στην πόρτα. Μόλις έρθουν τα καφεδάκια, δεν θα διστάσει στο σπίτι σας μέσα να προσβάλει την πίστη σας. Την πίστη που διδαχτήκατε από τους γονείς σας
(όπως κι αν τη διδαχτήκατε). Δεν παύει να είναι ένας ξένος μέσα στο δικό σας σπίτι. Με την πρώτη αιτία, την πρώτη αφορμή θα σας πει ότι ο Σταυρός που φοράτε στο λαιμό σας είναι είδωλο!

Με ποιο δικαίωμα αλήθεια;
Έχετε φανταστεί ποτέ τον εαυτό σας να πάτε κάπου επίσκεψη και να μιλήσετε τόσο άσχημα για την πίστη κάποιου που μόλις γνωρίσατε;

Κι όμως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το κάνουν και μάλιστα ευθαρσώς!

Αν εμείς λέμε ψέματα, μπορείτε να δοκιμάσετε και μόνοι σας. Είναι πιστεύουμε περιττό να σας πούμε ότι το 99% από αυτά που γράφουμε είναι καί προσωπικές εμπειρίες. Αλλά αν επιμένετε, μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο από την αγένειά τους.

Ο Θεός να μας προστατεύει από την πλάνη των αιρέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου