Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Διώξεων συνέχεια.....

Προτού ακόμη καλά-καλά συνειδητοποιήσουμε τα τεκταινόμενα με τη δίωξη των Μοναχών στον Πύργο Ηλείας αλλά και του ομολογητού Γέροντος Ευστρατίου Λαυριώτου από την κυρίαρχο Μονή Μ. Λαύρας Αγ. Όρους [τον κλείδωσαν έξω από το κελλί του στο μετόχι «Άξιον Εστί» στην Βαρυπόμπη και για την οποία δεν προλάβαμε να κάνουμε αναφορά (διαβάστε εδώ)], έχουμε νέο άδικο διωγμό ενάντιο στους Ι. Κανόνες της Εκκλησίας που προβλέπουν τη δυνατότητα εκκοπής μνημοσύνου του Οικείου Επισκόπου όταν αυτός κηρύττει αίρεση δημόσια!


Ο π. Φώτιος Τζούρας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΑΙΣΧΟΣ : ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ τον ιερέα π.Φώτιο Τζούρα και τα 2 ανήλικα παιδιά του. ΠΟΙΟΣ λέτε να κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή ;;;

Εδώ και καιρό προβάλουμε τον άξιο ιερέα π.Φώτιο Τζούρα που -παρά τα σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και παρά την πενιχρή οικονομική του κατάσταση-  στάθηκε στο ύψος του ως ορθόδοξος κληρικός, δεν πρόδωσε την ορθόδοξη πίστη μας και ΔΙΕΚΟΨΕ  
πρόσφατα, την μνημόνευση του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου,
Ο Σεβ. Σιδ/στρου Μακάριος
αντιδρώντας έτσι στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης και στην αίρεση του Οικουμενισμού.
Όπως πληροφορηθήκαμε προχθές, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, 
ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερκίνης κ. Καρατζίκος Θεόδωρος,
καρατζικοσ.jpg
κατ' εντόλήν του Δημάρχου Σιντικής Φώτιου Δομουχτσίδη, 
SERRES-DOMOYXTSIDHS-2013102.jpg
τηλεφώνησε στον π.Φώτιο και του ανακοίνωσε προφορικά ότι μέχρι τέλος του μήνα (Αυγούστου 2017!) θα πρέπει να αποχωρήσει ΑΜΕΣΑ από την οικία που του έχει παραχωρηθεί για στέγαση από τον τοπικό Δήμο (ο ιερέας διαμένει εκεί, στο χωριό, με τα 2 ανήλικα παιδιά του εδώ και περίπου 6-7 έτη).
Δεν θέλει μυαλό να καταλάβουμε ποιος κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή. 
Δεν μπορεί ξαφνικά ο Δήμαρχος να θυμήθηκε ότι είχαν δώσει εδώ και πολλά χρόνια μια οικία για δωρεάν στέγαση του π.Φωτίου και των παιδιών του (η πρώην πρεσβυτέρα έχει εγκαταλείψει την οικογένεια αφήνοντας τα παιδιά στον π.Φώτιο).
2000 χρόνια η ιστορία συνεχίζεται, ολόιδια.
Κάποτε, στον καιρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,  οι Φαρισαίοι,
αργότερα δεσποτάδες πχ κατηγορούσαν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό ως "αιρετικό"! (δείτε εδώ),
στις μέρες μας, οι δεσποτάδες της Ιεραρχίας της "Εκκλησίας της Ελλάδος", τρίζουν τα δόντια τους και κατασπαράσσουν ΚΑΘΕ ιερωμένο που έχει ακόμη αξιοπρέπεια και ορθόδοξο φρόνημα.
(επιπλέον διώχθηκαν αλλά δεν κάναμε ξεχωριστή ετικέτα: π. Θεόδωρς Ζήσης (Θεσσαλονίκη), π.Φώτιος Βεζύνιας (από τον μητροπολίτη Λαγκαδά), π.Ιγνάτιος Σέρρας (κεφαλλονιά), π.Μωυσής (μονή Προφήτη Ηλία Πρέβεζας), π.Μόδεστος Διασάκης Επταχώρι Καστοριάς, π.Ευστράτιος (μετόχι "Άξιον Εστί" της Μ.Λαύρας στην Βαρυμπόμπη), μοναχοί από το Χιλανδάρι, την Κουτλουμουσίου, την Μεγίστη Λαύρα κλπ)
Η πιο ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ στην ιστορία της εκκλησίας της Ελλάδος, γράφεται σήμερα.
Όλοι οι πιστοί οφείλουμε ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.
Τηλεφωνούμε όλοι στον Δήμαρχο Σιντικής για να διαμαρτυρηθούμε:
SERRES-DOMOYXTSIDHS2.jpg
1 Γραμματεία Δήμου 2323350200

2 Διεύθυνση Δήμου 2323350216

Επικοινωνούμε μέσω facebook με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κερκίνης κ.Θεόδωρο Καρατζίκο (απαιτείται σύνδεση με προφίλ στο facebook) :
Όπως διαβάζουμε εδώ, σήμερα (Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017), συνεδριάζει (στις 7 μμ) το Δημοτικό Συμβούλιο. Στα θέματα ΔΕΝ περιλαμβάνεται η εκδίωξη του πατρός Φωτίου από την κατοικία του.
Ούτε στις 1 Αυγούστου 2017 (προηγούμενη συνεδρίαση) συζητήθηκε κάτι τέτοιο (δείτε τα θέματα της εδώ). Συνεπώς είναι φανερό ότι "στα μουλωχτά" πετάνε τον ιερέα στο δρόμο, προφανώς μετά από παρέμβαση του δεσπότη Μακαρίου.
Συντονιζόμαστε για κοινές δράσεις με ορθόδοξους αδερφούς της περιοχής.
ΔΕΝ θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ευλαβή ιερωμένο έρμαιο στις αρπαχτικές διαθέσεις δεσποτάδων.
Επικοινωνούμε με τον δήμο Σιντικής και με τον τοπικό Πρόεδρο, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη αυτή απόφαση.
ΔΕΝ είναι δυνατόν την στιγμή που Δήμοι σε όλη την Ελλάδα δημιουργούν υπηρεσίες για να εγκαταστήσουν λαθρομετανάστες με πληρωμένα όλα τα έξοδα (λογαριασμοί, ενοίκια, έπιπλα, εξοπλισμός κλπ), ένας Δήμος να πετάει με προφορική εντολή έναν ευλαβή ιερέα ΕΞΩ από την οικία όπου διέμενε.
Προτείνουμε στον π.Φώτιο, αν πραγματικά ο Δήμος τολμήσει και εφαρμόσει τις απειλές (κάτι αδιανόητο, ακόμη και όταν χρωστάς αρκετά ενοίκια απαιτούνται δικαστικές αποφάσεις, εξώδικα, δικαστικοί επιμελητές, κλπ), να
πάρει ένα αντίσκηνο και να κατασκηνώσει έξω από τον Δήμο.
Ή ενδεχομένως έξω από την μητρόπολη Σιδηροκάστρου.
Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε στο πλευρό του.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου