Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ/Ερντογάν... τουρκικές σημαίες να βάζεις μόνο στο παλάτι σου!/Έψαλαν τον εθνικό ύμνο ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ας αρχίσουμε από το γεγονός ότι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου δεν έπρεπε ποτέ να πραγματοποιηθεί.

1.) Την ώρα που η Άγκυρα παραβιάζει -επί καθημερινής βάσεως- την Ελληνική κυριαρχία στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα,  2,) την ώρα που καθημερινά ο Ερντογάν και οι άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων,  3.) την ώρα που οι Τούρκοι κατέχουν το Βόρειο Τμήμα της Κύπρου και επιζητούν επιτακτικά να κάνουν ολόκληρο το νησί Προτεκτοράτο της Τουρκίας,  4.) την ώρα που η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή,  5.) την ώρα που οι Τούρκοι λειτουργούν την Αγία Σοφία σαν τζαμί,  για κανένα λόγο δεν θα έπρεπε να απευθυνθεί πρόσκληση για επίσημη  επίσκεψη στον Τούρκο Πρόεδρο. 

Αλλά έστω και τη δωδεκάτη παρά μία, την προτεραία της επίσκεψής του, όταν ο Ερντογάν έδωσε συνέντευξη με την οποία ξεκαθάρισε ότι πηγαίνει στην Ελλάδα για να επαναδιαπραγματευτεί τη Συνθήκη της Λωζάννης -τουτέστιν είπε ξεκάθαρα ότι πηγαίνω για να διαμφσβητήσω την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας-, η Ελληνική ηγεσία έπρεπε να ακυρώσει αμέσως την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν έπρεπε να συνέλθει υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Συμβούλιο ΟΛΩΝ των πολιτικών αρχηγών και των Αρχηγών του ΓΕΕΘΑ και να αποφασιστούν τα ακόλουθα:

1.) Ακυρώνεται η επίσημη πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα.

2.) Άμεση ανάκληση των Ελλήνων διπλωματών και οριστικό κλείσιμο του Προξενείου της Αδριανούπολης και τελεσίγραφο στους Τούρκους διπλωμάτες του Προξενείου της Κομοτηνής να εγκαταλείψουν σε 48 ώρες τη χώρα, επειδή η Ελλάδα αποφάσισε να κλείσει οριστικά το Τουρκικό Προξενείο της Θράκης.

3.) Αυστηρή απαγόρευση σε οποιονδήποτε Τούρκο αξιωματούχο να επισκεφθεί στο μέλλον τη Θράκη.

4.) Καταγγελία της Τουρκικής προκλητικής στάσης σε όλα τα διεθνή φόρα.

5.) Συναγερμός των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ξηράς, θαλάσσης και αέρος.
Τι έγιναν από τα πιο πάνω;
Απολύτως τίποτα! Και ούτε θα μπορούσαν, άλλωστε, οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να συμπεριφερθούν με εθνική αξιοπρέπεια.
 
 

Ερντογάν... τουρκικές σημαίες να βάζεις μόνο στο παλάτι σου!

Ένα μήνυμα απέχθειας από κάποιον Ελληνοκύπριο...

Του Χαράλαμπου Ζάκου
Με την άφιξη του ο “σουλτάνος” κατέθεσε, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, “στεφάνι” στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
“Στεφάνι” το όποιο όχι μόνο δεν τιμά το μνημείο, αλλά το περιφρόνησε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μόνο μια τουρκική σημαία.
Ο παραλογισμός και η αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο...
Σε αυτό το μνημείο είναι χαραγμένα τα ονόματα τόπων που ο ελληνικός στρατός έδωσε πολύνεκρες μάχες. Στους Βαλκανικούς, στη Μικρασιατική εκστρατεία, στον Α' και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων προστέθηκε και η “Κύπρος”.
Τρίζουν τα κόκαλα τους “κύριε σουλτάνε”.
Τρίζουν τα κόκαλα αυτών που πολέμησαν για να κατεβάσουν το “έμβλημα” που εσείς σήμερα καταθέσατε ως φόρο τιμής στους νεκρούς της Ελλάδας!
Τρίζουν τα κόκαλα των αγνοούμενων στην Κύπρο που μετά από 43 χρόνια περιμένουν ακόμη να εντοπιστούν!
Τρίζουν τα κόκαλα αυτών που ρίξατε στη θάλασσα. Αυτών, που δολοφονήσατεταπεινώσατε και εκδιώξατε από τα σπίτια τους.
Τρίζουν και τα δικά μου, όχι όμως από οργή και αγανάκτηση, παρά μόνο από ντροπή.
Ντρέπομαι που αναγκάστηκα σήμερα να δω την τουρκική σημαία σε ένα ελληνικό μνημείο, ενώ λίγες ώρες πριν Ελληνοκύπριοι φοιτητές συλλαμβάνονταν, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.
Τελικά πόσο περήφανοι είναι σήμερα οι ήρωες μας για την κατάντια μας;
ΥΓ: Μιας και στο μνημείο έχουν χαραχτεί φράσεις από τον Θουκυδίδη σας αφήνω με μια δική του: “Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον” και στην τελική πάντα παίρνουμε ότι μας αξίζει!
ΥΓ2: Στα μνημεία δεν καταθέτονται σημαίες αλλά στεφάνια!
 

Έψαλαν τον εθνικό ύμνο ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή, κατά της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου έψαλλαν και τον Εθνικό Ύμνο.
Με ελληνικές σημαίες, και πανό συγκεντρώθηκαν στην κεντρική Πλατεία Ειρήνης, για να δηλώσουν την αντίθεση τους στην επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη.

Στην Πλατεία ήδη από νωρίς το πρωί είχε συγκεντρωθεί κόσμος, όπου ειρηνικά και με μία φωνή έστειλε ένα ηχηρό «Όχι» στην παρουσία του Ερντογάν στην περιοχή της Θράκης.

Βίντεο από το xronos.gr:
 
 
Το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου