Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Στη σημερινή εποχή, η αδράνεια των Χριστιανών βαφτίζεται πνευματικότητα ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΚΟΝΕΣ


Σημείωση Ιστολογίου: Το συγκεκριμένο κείμενο δημοσιεύτηκε το 2015 αλλά είναι άκρως επίκαιρο και μάλιστα πολλά από αυτά που περιγράφει τα αντιμετωπίζουμε κι εμείς ως Σύλλογος σε κάποιες περιπτώσεις!
 

«Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπω퇇,  υμείς γαρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν» (Κατά Ματθαίον, Κεφ. 23)

Είναι δύσκολο να προσπαθείς να θίξεις τα κακώς κείμενα, ιδιαίτερα σε χώρους όπως αυτόν της Εκκλησίας, όπου (θα έπρεπε να) κυριαρχεί η ηθική, η πνευματικότητα, η ανωτερότητα. Ακόμα δυσκολότερο, να προσπαθείς να πεις το αυτονόητο και να χαρακτηρίζεσαι γραφικός, ακραίος, ίσως και ... αιρετικός! Ενώ αν διανοηθείς να προτείνεις συγκεκριμένους τρόπους δράσης σε κάποιο πρόβλημα, δηλαδή να τολμήσεις (!) και να ζητήσεις δράση, τότε οι βυθιζομένοι σε καναπέδες αδρανείς συμπολίτες (και «χριστιανοί αδελφοί») θα σε κυνηγήσουν με μανία, πάντα μέσα στα πλαίσια της ... χριστιανικής αγάπης!

Ο παραπάνω πρόλογος, ίσως θα έπρεπε να ήταν και το συμπέρασμα. Ο επίλογος των όσων θα γράψω για ένα θέμα, που κατάντησε γάγγραινα στο σώμα της Ζώσας Εκκλησίας: Την αδράνεια, που στη σημερινή εποχή της παραπλάνησης και απώλειας, βαφτίζεται ως ... πνευματική στάση ζωής! Είναι όμως;


Ας πάρουμε ένα πρόσφατο γεγονός, αυτό της κάρτας του πολίτη. Είναι γνωστή σε όλους η παντελής αδιαφορία της Διοικούσας Εκκλησίας, διαφόρων «χριστιανικών αδελφοτήτων» και σωματείων, πάμπολλων «χριστιανικών μέσων ενημέρωσης» και ακόμα περισσοτέρων Χριστιανών. Είναι επίσης γνωστό πως αν, έστω προσωρινά, «πάγωσε» η επιβολή του ηλεκτρονικού φακελώματος, αυτό φυσικά δεν οφείλεται στην ανυπαρξία όλων των προαναφερθέντων, αλλά στην ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ δράση ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ανθρώπων, αγωνιστών Χριστιανών, που μέσω 2 - 3 ιστοσελίδων κι' από στόμα σε στόμα, ενημερώθηκαν για το ζήτημα κι' έγραψαν εκατοντάδες σχόλια στη δημόσια διαβούλευση. Τόσα, ώστε οι συγκυβερνώντες να θορυβηθούν και να κρίνουν πως δεν είναι ώρα, ειδικά τώρα, να ανοίξουν τέτοιο μέτωπο.
Όταν λοιπόν, από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, ζητήσαμε από διάφορους μεγαλοσχήμονες τη βοήθεια και την κινητοποίησή τους εναντίον της κάρτας, αντιμετωπίσαμε απόλυτη αδιαφορία και άρνηση. Τα ίδια μας κατήγγειλαν και πάρα πολλοί αναγνώστες, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας: Εξέφραζαν την αγωνία τους για το θέμα σε Ιερωμένους κυρίως, λαμβάνοντας την εξής απάντηση: «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από μόνοι μας, ας περιμένουμε πρώτα να μιλήσει η Εκκλησία».

Αυτή η απαράδεκτη και φυγόμαχη στάση, χαρακτηρίστηκε από διάφορους ως ... πνευματική !!!  Ότι δηλαδή, καλώς ... βούλιαξαν στους καναπέδες τους επικαλούμενοι προφάσεις εν αμαρτίαις, αφού η Διοικούσα Εκκλησία «δεν είχε δώσει ευλογία» για αγώνα εναντίον της κάρτας του πολίτη! Αυτό μας έλεγαν, ενώ ο Πιστός Λαός έβραζε κι' αναζητούσε σημείο αναφοράς χωρίς να το βρίσκει, μπροστά στην επερχόμενη λαίλαπα του νεοταξικού φακελώματος!

Τελικά, όπως προείπα, το θέμα «πάγωσε» εξαιτίας και μόνο της ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ αντίδρασης Πιστών. Οι «ευλογίες» των ταγών ... ακόμα δεν ήρθαν! Μάλλον είναι στον δρόμο! Όχι, δεν ειρωνεύομαι την ιερά πράξη της ΕΥΛΟΓΙΑΣ, αλλά την κουτοπόνηρη, ωχαδερφιστική επίκληση της «ευλογίας», προκειμένου να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους οι διάφοροι ... καναπεδάκηδες!

Πρόσφατα, λοιπόν, κατά το προσκύνημά μου στο Άγιον Όρος, έθεσα αυτό ακριβώς το ζήτημα της «ευλογίας» σε γνωστό Γέροντα. Εκείνος, απορώντας, μου απάντησε: «Μα καλά, περιμένατε ευλογία για να πράξετε τα αυτονόητα; Είναι αδιανόητο για Ορθόδοξο Χριστιανό να απειλείται με τέτοιον τρόπο η Πίστη του κι εκείνος να μην αντιδρά άμεσα!»

(Σημείωση προς...κακεντρεχείς: Ο εν λόγω Γέροντας ούτε φανατικός ούτε ... ζηλωτής είναι. Αντίθετα, είναι πράος και μειλίχιος εκ φύσεως, χαμογελαστός, αλλά και δυναμικός στις απόψεις και πράξεις του).

Προβληματίστηκα από τα λόγια του και σκέφτηκα το εξής: Αν όντως περιμέναμε από κάποιους μεγαλόσχημους ταγούς της Διοικούσας Εκκλησίας να ... μιλήσουν και να δράσουν, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα είχαμε ήδη παραλάβει τις κάρτες φακελώματος !!! Και μετά, πώς θα τολμούσαν να εμφανιστούν μπροστά μας οι διάφοροι ... επιζητώντες «ευλογία»;;;

Κι όμως! Οι άνθρωποι αυτοί, έχοντας πλήρως διαστρεβλώσει την Αγία Γραφή και τον χριστιανικό τρόπο ζωής, εξακολουθούν να προκαλούν! Μερικά παραδείγματα, πέραν της κάρτας του πολίτη:

- Μιλάς για λαθρομετανάστευση και καλείς τους συμπατριώτες σου σε αμυντική στάση μπροστά στις ορδές αιμοσταγών ισλαμιστών; Είσαι κινδυνολόγος, φασίστας και βάρβαρος.

- Θίγεις τα κακώς κείμενα, την υποκρισία και τον αντιχριστιανισμό διαφόρων «χριστιανών»; Είσαι εμπαθής, κουτσομπόλης και δεν διακατέχεσαι από χριστιανική αγάπη.

- Καταγγέλεις διάφορες παρεκτροπές Ιερωμένων και πολεμάς τον Οικουμενισμό; Είσαι ιεροκατήγορος, βλάσφημος, ακόμα και σχισματικός!

- Προτείνεις εκτός από προσευχή και πρακτικές λύσεις για πληθώρα θεμάτων; Πάσχεις από ... Δονκιχωτισμό, δεν πιστεύεις στη δύναμη του Θεού και κάνεις του κεφαλιού σου.

Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα, όμως ήδη μακρυγόρησα. Νομίζω πως έγινε κατανοητό αυτό που θέλω να πω: Οι «χριστιανοί» που συνεχώς μιλάνε για «πνευματικότητα», προκειμένου να δικαιολογήσουν την τεμπελιά, πιθανόν και τη διαπλοκή τους με σκοτεινά, αντιχριστιανικά κέντρα, στην πραγματικότητα ούτε πνευματικότητα διαθέτουν, ούτε χριστιανικό ήθος.

Ευτυχώς, πάντως, που δεν είναι όλοι σαν εκείνους! «Όταν ξεκινήσαμε την Επανάσταση μας έλεγαν τρελλούς», αναφέρει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Όμως, οι ... τρελλοί πέτυχαν τον στόχο τους! Αντίθετα, οι «καναπεδάκηδες» εκείνης της εποχής, θρασύτατα (αυτο)αποκλήθηκαν και ... διαφωτιστές, επιμένοντας στην άποψη πως έπρεπε να παραμείνουμε ραγιάδες, γιατί «δεν ήμασταν έτοιμοι για ξεσηκωμό»!!!

Αμετανόητοι, ολίγιστοι και τελικά προδότες Πίστεως και Πατρίδος. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για όσους μας χαρακτηρίζουν κακώς, επειδή τολμούμε (!) να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να αναλάβουμε δράση, για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία που χάνονται!

Εμείς, όπως μπορούμε, με τα λάθη μας αλλά και την βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε! Εσείς, μπορείτε να βυθιστείτε ακόμα περισσότερο στους καναπέδες σας και να ζητάτε «ευλογία» για να σηκωθείτε: Μια «ευλογία» που τελικά, χρησιμεύει μονάχα για να καλύψει την αναποφασιστικότητα και απραξία σας!

«Όταν μου πειράζουν την Πατρίδα και τη Θρησκεία μου, θα μιλήσω θα ενεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάνουν!», έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, κοσμοκαλόγερος αλλά και πολεμιστής ...!

Το είδαμε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου