Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Σεισμοί, Λιμοί, Καταποντισμοί Στην Ορθόδοξη Ελλάδα…Κάλεσμα Για Μετάνοια (σχεδόν) ΠΟΥΘΕΝΑ…

st.n.yp 9
Σχόλιο ιστολογίου Ελληνικής Νεώς: Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε πριν από τέσσερις μήνες αλλά παραμένει επίκαιρο...
( Για να διαβάσετε όλα τα Μέρη ανατρέξατε στο τέλος του άρθρου )
…Ή καλύτερα σταγόνα στον Βούρκο της Υποκρισίας , γιατί η δυσωδία και το βρώμικο παιχνίδι των Ελίτ είναι χαρακτηριστικά περισσότερο Βούρκου παρά Ωκεανού. Και για να συνθέσουμε όλες τις «σταγόνες» χρειαζόμαστε μήνες επι μηνών και τόνους συζητήσεων, αναλύσεων και κειμένων.

Οι ιδιες εγχώριες Ελίτ (για να δανειστούμε μια ξενόφερτη λέξη της μόδας) ,η εγχώρια δηλαδή Ιθύνουσα τάξη αποτελούμενη μεταξύ άλλων από πολιτικούς / θρησκευτικούς / εκπαιδευτικούς ταγούς , τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους χειραγωγεί τους νεοέλληνες δια ποικίλων τρόπων, δεκαετίες τώρα (για να διαβάσετε σχετικά με την Αρχή του κακού κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ ) , ούτως ώστε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε τώρα, να βλέπουμε να ξεπέφτει ο νεοέλληνας σε πολλά επίπεδα ( Πνευματικό / Θρησκευτικό, Ανθρώπινο, Κοινωνικό, Πολιτικό)  ή να κοροιδέυεται μέσα στα μούτρα του και να μην αντιδρά. Η πλύση εγκεφάλου έχει πιάσει τόπο.Ο Νεοέλληνας έχει γίνει από θύμα, θύτης, καθώς είτε με την έγκριση του, είτε με τις παγίδες που του στήνουν διαχρονικά για τις οποίες προειδοποιείται , όμως όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά  και εχθρεύεται όσους προειδοποιούν «στολίζοντας» τους με πολυποίκιλα κοσμητικά επίθετα, δείχνει απλά ότι αποτελεί άνθρωπο αρεσκόμενο στις κολακίες (Λαϊκισμούς) και όχι στην Αλήθεια, άνθρωπο στον οποίο  το παιχνίδι της υποκρισίας και της ρηχότητας του αρκεί και επιβεβαιώνοντας ότι για το κατάντημα της ελληνικής κοινωνίας Είναι εν τέλει συνυπεύθυνος. Αντίδοτα στην Διαμορφωθείσα κατάσταση υπάρχουν. Λέγονται Προσπάθεια για Αντίληψη της Αλήθειας και Ταυτόχρονος Πνευματικός Αγώνας. Αυτά είναι ΜΟΝΟΝ κόντα στο Χριστό , έχουν Ορθόδοξο Υπόβαθρο ενώ Μια σχετική ανάλυση μπορείτε να διαβάσετε με ΚΛΙΚ ΕΔΩ .
Η ..«Σταγόνα» για την οποία θα μιλήσουμε σε αυτό το 9ο Μέρος αφορά την εκκωφαντική έλλειψη όχι Απλά Μετάνοιας  αλλά αυτού καθεαυτού του Κάλεσματος σε Μετάνοια που ΟΦΕΙΛΟΥΝ σε μία Χριστιανική (??) Χώρα ,όπως η Ελλάδα, να κάνουν ο ένας Χριστιανός προς τον Άλλον, και ιδιαίτερα οι Άρχοντες και οι Κατευθύνοντες την κοινή Γνώμη προς τον Λαο, ειδικά όταν ο κόσμος γύρω βρίσκεται εν μέσω συμφορών πάσης φύσεως. Αυτοί (Θρησκευτικοί , Πολιτικοί και Δημοσιογραφικοί Ταγοί) Χριστιανοί Δηλώνουν, Χριστιανική Ευσέβεια και ενδιαφέρον παριστάνουν ότι έχουν μπροστά σε κάμερες και ανυποψίαστο κόσμο ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που ΑΡΜΟΖΟΥΝ σε Χριστιανούς Ορθοδόξους, δηλαδή εν προκειμένω το Κάλεσμα σε Ατομική και Γενική Μετάνοια, ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΝ, και όταν λίγες φορές το κάνουν (οι θρησκευτικοί ηγέτες από Επισκόπους έως και απλούς ιερείς με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία) είναι τόσο Υποτονικά που ΔΕΝ δείχνουν να τα πιστεύουν, ΔΕΝ δείχνουν να το κάνουν από καρδιάς και με ειλικρινές ενδιαφέρον αλλά σαν να είναι από τυπική υποχρέωση…
Ο Κύριος, μας έχει Προειδοποιήσει σε Παλαιά Και Καινή Διαθήκη ότι Στέλνει Συμφορές αλλά οι άνθρωποι δεν Μετανοούν επιδεικνύοντας απλά τον σκοτισμένο νου τους και τον δρόμο αποστασίας που αμετανοήτως επιλέγουν…
«Αποκ. 6,12                Και όταν το Αρνίον ήνοιξε την έκτην σφραγίδα, είδα συνταρακτικά γεγονότα στον φυσικόν κόσμον. Εγινε σεισμός μέγας, που συνεκλόνισε την γην…»
(Τα συμβολικά αυτά γεγονότα υποδουλώνουν τας δια μέσου των αιώνων αναστατώσεις της φύσεως και τας θεομηνίας, τα δε τελευταία και συνταρακώτερα όλων υποδηλώνουν εκείνα, που θα προηγηθούν από την Δευτέραν Παρουσίαν του κριτού).
Αποκ. 9,20               Και εν τούτοις παρά την σκληράν αυτήν τιμωρίαν, οι υπόλοιποι από τους αμαρτωλούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν εφονεύθησαν από τα θανατηφόρα κτυπήματα των ίππων, δεν συνησθάνθησαν την ενόχην των και δεν μετενόησαν και δεν απηρνήθησαν την λατρείαν των ειδώλων, που τα κατεσκεύαζαν οι ίδιοι με τα χέρια των, ώστε να μη προσκυνήσουν πλέον τα δαιμόνια και τα χρυσά και τα αργυρά και τα χαλκά και τα λίθινα και τα ξύλινα είδωλα και τα οποία ούτε να βλέπουν ημπορούν, ούτε ν’ ακούουν, ούτε να περιπατούν.
«Αποκ. 9,21                Και δεν μετενόησαν οι άνθρωποι αυτοί και δεν ξέκοψαν από τους φόνους των, ούτε από τας μαγείας των, ούτε από τας πορνείας των, ούτε από τας κλοπάς των. (Εμειναν σκληροί και αμετανόητοι μέσα εις την διαστροφήν και φαυλότητά των).» [1]
Σεισμοί, Λιμοί, Καταποντισμοί[2] Ληστείες, Φόνοι, [3] πάσης φύσεως συμφορές γύρω μας, σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Χριστιανική Ορθόδοξο Ελλάδα μας.. Η λέξη «ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ» όμως ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από το λεξιλόγιο Των Μέσω Μαζικής Ενημερώσεως , Μικρών και Μεγάλων. Απόυσιάζει η Προτροπή  «ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ«, με Αγώνα Εν Μετανοία , χωρίς να προσπαθείτε να φέρετε στα μέτρα σας Αυτόν, δημιουργώντας έναν ΨευδοΧριστό όπως κάνουν πολλοί, αλλά σεβόμενοι Αυτόν Όπως Ακριβώς είναιέτοιμο να συγχωρήσει Πάντες όσους Απο Καρδιάς και Ειλικρινά Επιλέγουν το ΔΩΡΟ Του που Λέγεται ΜΕΤΑΝΟΙΑ και θέλουν να ακολουθούν τον Ευαγγελικό και Πατερικό Δρόμο, Τον Δρόμο Της Πίστεως, Των Έργων αλλά και των ανθρωπίνων Πτώσεων και Αστοχιών που όμως λόγω αυτής της Καρδιακής Πίστεως και Διαρκούς Μετανοίας, ο Κύριος Πάντα Συγχωρεί. [4]
Ακούσατε Κανένα Κανάλι με όλους Αυτούς τους Σεισμούς να μιλάει για Μετάνοια και μάλιστα Διαρκή; Κανέναν Πολιτικό Ηγέτη να Απευθύνει Γενικό Κάλεσμα σε Μετάνοια και Επιστροφή στον Χριστό, δίνοντας πρώτα και το έμπρακτο παράδειγμα; Ακούσατε σε παρέες καθημερινών ανθρώπων να λένε για τους εαυτούς τους και για τα παιδιά τους «Ο Θεός μας στελνει συμφορές,μικρές και μεγάλες, γιατί θέλει να μας προειδοποιήσει και να μας παιδαγωγήσει ώστε με το Δώρο του την Μετάνοια να Έλθουμε και να φέρουμε τα Παιδιά μας από μικρά Κοντά σε Αυτόν ώστε να βρούμε Συγχώρεση της Αναξιότητας και Αμαρτωλότητας μας αλλά και πραγματική Ευτυχία»; Ακούσατε Επισκόπους με Δάκρυα Αγάπης , Ειλικρινούς  Ενδιαφέροντος αλλά και Δυναμισμό να απευθύνονται σε αυτούς για τους οποίους είναι υπέυθυνοι, ως Στοργικοί Πατέρες, και να τους Καλούνε Σε Μετάνοια Εξηγώντας τους με Απλά Λόγια και Όχι μόνο εντός των Ναών σχετικά με την Αναγκαιότητα αυτής εν μέσω αυτών των πονηρών ημερών; Η Απάντηση είναι Δυστυχώς ΟΧΙ. Και ακόμη χειρότερα στην Πλειοψηφία του Κόσμου όχι μόνο δεν υπάρχει Μετάνοια και αγώνας ενάντια στην αμαρτωλότητα  αλλά ούτε καν απαίτηση για καθοδήγηση και Αλήθεια από τους Ταγούς. Αντιθέτως οι άνθρωποι συνεχίζουν στο δρόμο της Αμαρτίας που έγινε Μόδα και της Αυτοαποθεώσεως τους με τα αρχαία είδωλα των Ψευτοθεών να έχουν αντικατασταθεί από το νέο είδωλο που είναι «ο άνθρωπος» της εποχής του ουμανιστικού ανθρωποκεντρισμού στην οποία ζούμε [5]  και όπως παλιότερα προσκυνούσαν τα είδωλα , δηλαδή τους ψευτοθεούς, έτσι πλέον προσκυνείται , δηλαδή αυτοαποθεώνεται ο αμαρτωλός άνθρωπος έχοντας βγάλει από την ύπαρξη του την σχέση με τον Θεό.
Η Συντριπτική Πλειοψηφία του κόσμου Είναι Μακρυά Από την Αλήθεια, και κυρίως Μακρυά από τη ΔΙΑΘΕΣΗ να μάθει την Αλήθεια.Μέσω της Αλήθειας και Μόνο μπορούμε να πάμε παρακάτω και να υπάρχει ότι Χρειάζεται για προσωπική και γενική ευημερία. Εν Μέσω της Γενικής Αστοχίας να βρεθούν τα αίτια των συμφορών και της παρακμής πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και άξιες  φωνές Ιερωμένων, μοναχών, και λαϊκών οι οποίοι είτε από άμβωνος, είτε εκτός των ναών, είτε μέσω διαδικτύου ενημερώνουν Πνευματικά, αλλά και Ιστορικά τον Κόσμο λέγοντας την Αλήθεια και Καλώντας σε Μετάνοια. Ας προσπαθούμε όλοι να αξιολογούμε ποιοι είναι αυτοι και να τους ακούμε με κριτήριο ότι δεν είναι προσδεδεμένοι σε κανένα πονηρό συμφέρον παρά μόνο στο Να Υπηρετείτε το Θέλημα Του Θεού και να Ωφελείται ο καθένας μας ως Μέλος της Εκκλησίας Του Χριστού.
ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
(  Για να διαβάσετε το πρώτο μέρος  ΚΛΙΚ ΕΔΩ , Για το δεύτερο ΚΛΙΚ ΕΔΩ , Για το Τρίτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Τέταρτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Πέμπτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Έκτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Έβδομο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Όγδοο ΚΛΙΚ ΕΔΩ )
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
[4] Με βάση το άρθρο της Χριστιανικής Ορθόδοξης Ιστοσελίδας «Μετάνοια, ένα ανεκτίμητο δώρο για τον άνθρωπο» του Αρχιμανδρίτη π. Ζαχαρία Ζάχαρου και το βιβλίο του  Άρχιμ. Σωφρονίου, «Οψόμεθα τον Θεό καθώς εστι», Έσσεξ Αγγλίας
[5] «Ο ουμανιστικός ανθρωποκεντρισμός είναι κατ’ ουσίαν διαβολοκεντρισμός, διότι και οι δύο θέλουν ένα πράγμα: να ανήκουν μόνον εις τον εαυτόν των (…) Όλοι οι ευρωπαϊκοί ανθρωπισμοί, από του πλέον πρωτογόνου μέχρι του πλέον λεπτού, από του φετιχιστικού μέχρι του παπικού, βασίζονται επί της πίστεως εις τον άνθρωπον. (…) Ο άνθρωπος είναι η ανωτάτη αξία, η παναξία. ο άνθρωπος είναι το ύψιστον κριτήριον, το παγκριτήριον: «μέτρον πάντων άνθρωπος» (…) και αδιακόπως επιδιώκουν, ένα πράγμα: να αντικαταστήσουν την πίστιν εις τον Θεάνθρωπον με την πίστιν εις τον άνθρωπον, να αντικαταστήσουν το Ευαγγέλιον του Θεανθρώπου με το ευαγγέλιον κατ’ άνθρωπον, την φιλοσοφίαν κατά Θεάνθρωπον με την φιλοσοφίαν κατ’ άνθρωπον. (…) Δια του δόγματος αυτού όλοι οι ευρωπαϊκοί ανθρωπισμοί απέκτησαν το ιδεώδες και το είδωλόν των: ο άνθρωπος ανεκηρύχθη υπερτάτη θεότης, πανθεότης. Το ευρωπαϊκόν ουμανιστικόν πάνθεον απέκτησε τον Δία του.»
(Από το Βιβλίο » Η Ορθόδοξος Εκκλησία και Ο Οικουμενισμός» του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και το άρθρο «Άνθρωπος και Θεάνθρωπος» της Χριστιανικής Ορθόδοξης Ιστοσελίδας «impantokratoros.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου