Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ρεπορτάζ του Patmostimes.gr: Επετειακή εκδήλωση με τίτλο Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΧΙ – Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΙ

EKDILOSI THRISKEFTIKA 2

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΑΞΕΩΣ: Έχουμε τη διαβεβαίωση των οργανωτών ότι σύντομα θα ανέβει ολόκληρη η σημαντική αυτή εκδήλωση σε βίντεο στο διαδίκτυο.

ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΑΝΟΣ

Επετειακή  εκδήλωση με τίτλο Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΧΙ – Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΙ πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Εθνικής εορτής της 28Ης Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΣΚΑΛΑ με οργανωτές τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμίας Εκπαίδευσης Πάτμου,
με ομιλητές την κα Μαρία Μαντουβάλου για την ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΧΙ καθηγήτρια  Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών   και τον κο Πορφύριο Νταλιάνη για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΙ  διδάκτωρα Θεολογίας. Παρεβρίσκοντο ο Δήμαρχος, εκπρόσωπος του ηγουμένου, ιερείς, μοναχές της Ι.Μονής Ευαγγελισμός,εκπαιδευτικοί, γονείς και αρκετοί κάτοικοι και από την πρόσκληση – φωτογραφία ήταν ήδη γνωστό τι θα ακολουθούσε αφού στη μισή όψη απεικονιζόταν η ελληνική σημαία –όχι- στη μέση αυτή της Ευρωπαικής ένωσης εντολοδόχοι- και στην άκρη το ελληνικό κοινοβούλιο και κάτω από αυτό η σημαία των αμφίφυλων ατόμων – ή ατόμων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά , υπονοώντας την ψήφιση από μέρους της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – το νόμο για συμβίωση επιλογής αναγνώρισης φύλου από τα 15 χρόνια κ.λ.π.  μαζί βέβαια με το άλλο μεγάλο θέμα αυτό των Θρησκευτικών.

Συντονιστής ήταν ο κ. Κων/νος Βουτζουλίδης, ο οποίος κάλεσε την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου κ. Κυριακή Λιάπη να απευθύνει χαιρετισμό , όπως και εκείνη του αντίστοιχου συλλόγου του Δημοτικού σχολείου Κάμπου κ. Ματίνα Στρατηγαρέα, οι οποίες αφού ευχαρίστησαν τους ομιλητές προκαταβολικά, ανέφεραν ότι αρκετά με το χάσιμο των αξιών της κοινωνίας και των παιδιών και είναι καιρός για ένα νέο ΟΧΙ.
Χαιρετισμό επίσης εκ μέρους του ηγουμένου απηύθυνε ο μοναχός της Μονής π. Σεραφείμ Κοτσάνης  για να ακολουθήσει ένας χειμαρώδης 50λεπτος αποδεικτικός  λίαν γλωσσοπλαστικός  λόγος με τον οποίο η κ. Μαντούβαλου προσπάθησε να συνδέσει το ΟΧΙ του χτες με το ναι του σήμερα. Το ΟΧΙ των ηρώων με το ΝΑΙ των προδοτών με την κατάλυση του συντάγματος και κάθε ιερού και οσίου με τα νέα ήθη και έθιμα . Σκολούθως πρπάθησε να συνδέσει τη θρησκευτική ιστορία της Πάτμου με την παρουσία του ευαγγελιστή και οραματιστή συγγραφέα της Αποκάλυψης Ιωάννη του Θεολόγου , τονίζοντας ότι η πίστη μας δεν είναι μια απλή θρησκεία είναι αποκάλυψη και ότι σήμερα βιώνουμε την παρουσία αντιχρίστου κάτω από τη βία της πολιτικής μας ηγεσίας με την οποία επιχειρείται μια μετάλλαξη ώστε ν' αλλάξει μορφή η Ελλάδα με τις έκφυλες ταυτότητες και όλα τα σχετικά που θα αλλοιώσουν την εικόνα του ατόμου της οικογένειας, της κοινωνίας και της θρησκείας μας.
Αποκωδικοποίησε τα θηρία της Αποκάλυψης με πολιτικά πρόσωπα τα οποία προσπαθούν να επιβάλουν την αθεΐα, κάνοντας αναφορά στο μάθημα των θρησκευτικών που θα έχει καταλυτική επίδραση στους μαθητές αφού επιχειρείται , αντιθρησκευτική πολιτική αμφισβήτησης ύπαρξης του Θεού.
Αναφέρθηκε στο ΝΑΙ της υποταγής που μας επιβάλουν οι πολιτικοί μας και στο ΟΧΙ της ελευθερίας  το οποίο πρέπει να κρατήσουμε.
Σήμερα ανέφερε βρισκόμαστε σε αιχμαλωσία . Όλες οι αλληγορίες της Αποκάλυψης είναι σαφείς. Πάρτε παράδειγμα το βιβλίο των θρησκευτικών. Πρέπει να γίνει διαμαρτυρία. Αυτοί οι πολιτικοί είναι οι θρασύδειλοι του ναι σε όλα, είναι οι οσφυοκάμπτες του και ήλθαν από το σκοτεινό πουθενά για να παίξουν τον ρόλο τους και εμείς αφήσαμε έρμαια στο χάος και στη σύγχυση τους τα παιδιά. Είναι ανεκδιήγητος ο Πρόεδρος της βουλής, ο Υπουργός παιδείας,  ο Υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε ενώ εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση 100 και πλέον ΟΧΙ   σ'  αυτά που λέει η πολιτική ηγεσία και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός για να μη μετατραπούμε σε Λατινική Αμερική και κατέληξε:
Όχι στ' ατιμωτικά ναι σ' όλα στη βουλή, όχι στη χαμαιλεοντική πολιτική, όχι στην προσφυγική κυβέρνηση (ότι είναι περαστική από την Ελλάδα για να καταστρέψει την κοινωνία), όχι στους πολιτικούς σφετεριστές και στους κάπηλους που πέταξαν την Παναγία σε αποθήκες των γραφείων τους συνδυάζοντας το με την εορτή της αγίας σκέπης, και κάνοντας μια σπονδή στους πεσόντες του 1940 απευθυνόμενοι στους κυβερνήτες μας, τόνισε κλείνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων. Πολιτικοί να φοβάστε την οργή των νεκρών.EKDILOSI THRISKEFTIKA
Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε ο έτερος ομιλητής, ο κ. Νταλιάνης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά για το νέο πρόγραμμα του μαθήματος θρησκευτικών στα σχολεία με το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα νέα προγράμματα, απορώντας για την επιλογή της ύλης καθώς και εάν υπήρχαν σύμβουλοι ή όχι στους υπεύθυνους προτού προβούν στην εκτύπωση της διδακτέας ύλης στις τάξεις του δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία προβάλλονταν σε video projector  και τα οποία εγράφησαν με τις μεθόδους του προγραμματισμού, του σχετικισμού και του κονστρογκτιβσμού, μεθόδους τις οποίες οι ίδιοι οι εμπνευστές τους αμφιβάλλουν για την πραγμάτωσή τους.
Στα παραδείγματα από τρίτη δημοτικού μέχρι και τρίτη Λυκείου, τα παιδιά καλούνται όπως είπε να μάθουν, Γ' Δημοτικού ότι ένας Θεός και τ κανένας και κανένας Θεός τ μηδέν , τα ονόματα των θεών μουσουλμάνων και Εβραίων Αλλάχ, Γιαχβέ, Ελλοχίμ, Αδωνάς, το αστέρι του Δαυίδ, της εικόνας της Παναγίας και του Χριστού ως ινδιάνοι  και κινέζοι, ή υπάρχει ο άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, άγιος για τους  Καθολικούς που δεν αναγνωρίζεται από την ορθόδοξη εκκλησία και δεν αναφέρεται ως άγιος ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και πολλά άλλα τα οποία πραγματικά δίνουν την εικόνα ότι μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης κινδυνεύει ν' αλλοιωθεί όχι μόνο η ατομική αλλά και η θρησκευτική και πολιτισμική μας ταυτότητα.
Και επειδή υπήρχε η απορία, η εκκλησία τι θέση παίρνει, προβλήθηκε διαφάνεια στην οποία φαίνεται ο πατριάρχης Βαρθολομαίος να εναγκαλίζεται τον πάπα και σε άλλη να υπογράφει σχετικά πρωτόκολλά, όπως επίσης σε άλλη να φωτογραφίζεται και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ανήμπορος και αυτός ν' αντιδράσει ένεκα της εξάρτησης που υπάρχει με το κράτος και τις απειλής προφανώς της απαλλοτρίωσης της εκκλησιαστικής περιουσίας και του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους.
Ακολουθείται συζήτηση στην οποία έντονος ήταν ο προβληματισμός των παραβρισκόμενων  για το τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου