Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Σημαντικότατες Ανακοινώσεις!

Μετά από τον αγωνιστή Κληρικό π. Νικόλαο Μανώλη, χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας 2017 ο Πρωτοπρεσβύτερος και Καθηγητής Πανεπιστημίου π. Θεόδωρος Ζήσης, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο 15ος Κανών της ΑΒ Συνόδου (Κων/πολη 861) ανακοίνωσε την εκκοπή της Μνημόνευσης του Επισκόπου του (γνωστή κατά τους Ι. Κανόνες και ως "Αποτείχιση") στις Ιερές Ακολουθίες, διαμαρτυρόμενος για τις Οικουμενιστικές ενέργειες του Σεβ. Θεσ/νίκης κ.κ. Ανθίμου.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε το εκτενές και εμπεριστατωμένο κήρυγμά του αλλά και τη στιγμή της ανακοίνωσης της διακοπής
Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες και για άλλους Κληρικούς που έχουν προβεί ή σκέφτονται σοβαρά να προβούν σε εκκοπή μνημοσύνου του Επισκόπου τους αλλά και για την εκκοπή από την Ι. Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Φλωρίνης του δικού τους Επισκόπου.



Αξίζει κανείς να διαβάσει εδώ και την εμπεριστατωμένη Θεολογικά απαντητική επιστολή που έστειλε προ ημερών ο π. Θεόδωρος στον Επίσκοπό του ο οποίος τον "νουθετούσε" για τα αντιαιρετικά κηρύγματά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου