Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Το αίσχος του αιώνα: Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής η αλλαγή φύλου από τα 15 – Mε ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι!

Τον δρόμο για την Ολομέλεια πήρε το νομοσχέδιο για τη «διόρθωση φύλου», η οποία πλέον όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής θα μπορεί να επιτευχθεί από την ηλικία των 15 ετών.

Η αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής έδωσε το πράσινο φως, αφού το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις θετικές επί της αρχής ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ.
Την ίδια ώρα, η ΝΔ επιφυλάχθηκε ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή αλλά και η Ένωση Κεντρώων.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στη Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι, παρά το γεγονός ότι η αρχική πληροφόρηση προς τους βουλευτές ήταν ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο και η ψηφοφορία θα διεξαγόταν την Παρασκευή.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής παρουσίασε την νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία η διόρθωση του φύλου θα μπορεί να γίνει από τα 15 έτη. «Κατεβαίνει στο 15ο έτος (σ.σ. το όριο) της ηλικίας και αποδεχόμαστε τις προτάσεις των κομμάτων και της Αντιπολίτευσης, που είχαν πει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάποια ιατρική γνωμοδότηση, αυτή θα υπάρχει θα υπάρχει γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού με απόφαση του ΔΣ του», τόνισε ο Σ. Κοντονής, παρουσιάζοντας την συγκεκριμένη αλλαγή.
Η ΝΔ από την πλευρά της επιφυλάσσεται αν απαντήσει στην Ολομέλεια με τον εισηγητή του κόμματο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιωτόπουλο να δηλώνει ότι θα καταθέσουν τις δικές τους νομοθετικές βελτιώσεις και να ζητά να μην αρκεί μια απλή δήλωση για την αλλαγή φύλου.
To είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου