Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Νέο θαύμα της Γοργοϋπηκόου: 8χρονο μουγκό κοριτσάκι μίλησε μπροστά στην εικόνα της!!!


Του Ηλία Προύφα    ilproufas@gmail.com


    Νέο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες και αφορά 8χρονο κοριτσάκι από τη Λάρισα.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα (σημ. 10-17 Σεπτεμβρίου 2017) στο γυναικείο μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους την Ι.Μ. Θεοσκεπάστου Σοχού και μας το διηγήθηκε μοναχή της Μονής.
Συγκεκριμένα μία εβδομάδα κάθε χρόνο και συγκεκριμένα στις 6 Σεπτεμβρίου η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου
μεταφέρεται από το Άγιον Όρος στο μοναστήρι του Σοχού όπου έχουν την ευκαιρία να την προσκυνήσουν όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο Δοχειάρι και κυρίως οι γυναίκες και τα μικρά παιδιά. Χιλιάδες κόσμου από την Ελλάδα την Κύπρο και άλλες χώρες του εξωτερικού μεταβαίνουν στη μονή για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να λάβουν την ευλογία του Καθηγουμένου της Αγιορείτικης Μονής του Δοχειαρίου Γέροντα Γρηγορίου.


Φέτος σύμφωνα με τη μαρτυρία της Μοναχής Θέκλας της Μονής, ήρθε στο μοναστήρι μια κυρία από τη Λάρισα με το 8χρονο κοριτσάκι της. Συζητώντας με τις μοναχές ανέφερε με δάκρυα πως το πρόβλημά της ήταν η μικρή κόρη της η οποία ήταν μουγκή και ήλπιζε πως με την βοήθεια της Παναγίας θα ξαναβρεί την μιλιά της. »Είχα διαβάσει για το θαύμα που έγινε σε νεαρό Σκοπιανό τον περασμένο Δεκέμβριο ο οποίος μίλησε μετά από 18 χρόνια μπροστά στην εικόνα της Παναγίας και θέλω να την παρακαλέσω να κάνει καλά το παιδί μου.
Οι μοναχές της συνέστησαν να πάει μπροστά στην θαυματουργή εικόνα, να γονατίσει και με πίστη να της ζητήσει θα θεραπεύσει το παιδί της. Τόσο απλά για τις μοναχές οι οποίες έχουν δει τα τόσα θαυμαστά να συμβαίνουν στο μοναστήρι. Εξάλλου και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου ο οποίος είναι και ο πνευματικός πατέρας του μοναστηριού στο Σοχό το λέει χαρακτηριστικά σε όσους του αναφέρουν το πρόβλημά τους αφού τους ευλογήσει με το σημείο του Τιμίου Σταυρού. »Πήγαινε στην εικόνα της Παναγίας και πες της στο αυτί το πρόβλημα». Τόσο απλά.
Την ώρα λοιπόν που η μητέρα με το κορίτσι προσκυνούσαν τη θαυματουργή εικόνα αφού οδηγήθηκαν στο ναό, η μικρή κοιτάζοντας την Παναγία φώναξε για πρώτη φορά το όνομά της που είναι Ραφαηλία. Αμέσως όλοι έμειναν εμβρόντητοι και η μητέρα ξέσπασε σε λυγμούς. Το περιστατικό άρχισε να διαδίδεται γρήγορα από στόμα σε στόμα και έγινε γνωστό από φίλους της οικογένειας και προσκυνητές από άλλα μέρη της Ελλάδος.
Την επόμενη ημέρα η μητέρα με τη μικρή μετέβησαν και πάλι στην Ιερά Μονή όπου η μικρή πήγε στη μοναχή Θέκλα και έλεγε συνεχώς το όνομά της. Σε ερώτησή μας στη μοναχή αν έλεγε μόνο αυτό μας απάντησε ότι έλεγε τα πάντα απλά επειδή δεν είχε μιλήσει ποτέ μέχρι τότε κάποιες λέξεις τις μπέρδευε. Αυτό συνέβη και την τρίτη ημέρα που μετέβησαν στο μοναστήρι με τη μητέρα να μην μπορεί να σταματήσει από τους λυγμούς.
Μέσα στις επόμενες ημέρες η μητέρα της μικρής θα στείλει επώνυμη επιστολή η οποία και θα περιγράφει η ίδια το θαύμα στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντα Γρηγόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου