Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ασφαλιστικά μέτρα για απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα από το σχολείο της Χώρας Πάτμου


COSMOTE XORA 2
της κ. Σμαράγδας Μουλιάτη, http://www.patmostimes.gr

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 3 Απριλίου 2017, παρουσία  του Διοικητικού .Συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και νηπιαγωγείου Χώρας,  συζητήθηκε η παράνομη και χωρίς την ασφαλή απόσταση  εγκατάστασης  των κεραιών της COSMOTE, δίπλα στα σχολεία της Χώρας και αποφασίστηκε να στηριχτεί η άμεση απομάκρυνηση τους  που ζητάει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε η διεύθυνση ελέγχου και εποπτείας φάσματος ΕΕΤΤ μετά από αναφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η COSMOTE από το σημείο εκείνο εκπέμπει παράνομα σε συχνότητες ισχυρότερου φάσματος και έχει τοποθετήσει τις κεραίες της δίπλα στο σχολείο σε μικρότερη απόσταση από αυτή που προέβλεπε η εκδοθείσα άδεια από το υπουργείο μεταφορών . Επίσης , ενώ το Δημοτικό συμβούλιο έχει ανακοινώσει στην εταιρεία για τους παραπάνω λόγους  την απόφαση του για απομάκρυνση των κεραιών από το Δεκέμβριο του 2016 και την εγκατάσταση τους σε άλλο δημοτικό  χώρο στα παλιά σφαγεία που τους πααχωρεί, η εταιρεία δεν έχει ανταποκριθεί.
Το Δημοτικό συμβούλιο με τη νέα του απόφαση στήριξε ακόμα μια φορά το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για την απομάκρυση των κεραιών τις αμέσως επόμενες ημέρες.COSMOTE XORA

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ,
Αναφέρει στο υπόμνημά του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, προς την  διεύθυνση πολεοδομίας Καλύμνου και προς τον Δήμο Πάτμου μεταξύ άλλων:
Eπειδή η τοποθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας cosmote a.e. έλαβε χώρα χωρίς την απαιτούμενη ειδική άδεια συνεγκατάστασης κεραιών και η υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και τεχνικών έργων Δωδεκανήσου, δεν εγκρίνει την περιβαλλοντική έκθεση του έργου "Υφιστάμενος σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας στη θέση "κτίριο ΟΤΕ ΧΩΡΑΣ ΠΆΤΜΟΥ" του Δήμου Πάτμου , επειδή, το τμήμα της 4ης Εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων της Γενικής διεύθυνσης αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς δεν εγκρίνει το παραπάνω έργο.
Επίσης επειδή το τμήμα περιβάλλοντος της Γενικής Διεύθυνσης αναπτυξιακού χωρικού σχεδιασμού Δωδεκανήσου, διατάσσει με το υπ αριθ, έγγραφο της 249/7.4.2016 την άμεση διακοπή δραστηριότητας της εταιρείας cosmote στη Χώρα Πάτμου και της αρνήθηκε ρητώς να της χορηγήσει άδεια.


Εκπειδή η εν λόγω εταιρεία εκπέμπει παρανόμως σε συχνότητες φάσματος των 2100ΜΗz (UMTS) αντί των 1800 ΜΗz (DCS) όπως προέβλεπε η εκδοθείσα άδεια από το πρώην υπουργέιο μεταφορών το 2001.
Επίσης οι κεραίες έχουν τοποθετηθεί κατά παράβασι της απαιτούμενης ασφαλούς απόστασης δίπλα σοτ νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρίσκονται μέσα σοτν κώνο εκπομπής της ακτινοβολίας των κεραιών και να έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα βλάβης τη ςυγείας των μαθητών
Ζητάμε να ανακληθεί η παρανόμως χορηγηθείσα άδεια του πρώην υπουργείου μεταφορών για την εγκατάσταση των κεραιών.
Να προβούν οι αρμόδιες αρχές σε άμεση απομάκρυνση όλων των παρανόμως εγκαταστημένων κεραιών επί του κτιρίου ΟΤΕ ΧΩΡΑΣ ΠΑΤΜΟΥ.
Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε από δημοτικό σύμβουλο που είναι υπάλληλος του ΟΤΕ, έγγραφο της cosmote με ημερομηνία 13/3/2017 προς το Δήμο Πάτμου, όπου η εταιρεία αποδέχεται την απομάκρυνση των κεραιών από το Δημοτικό σχολείο Χώρας, μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης του νέου χώρου που ο Δήμος πρότεινε το Δεκέμβριο του 2016 όταν ολοκληρωθεί η αδειοδότηση από την Ε.Ε.Τ.Τ. και η εγκατάσταση του νέου σταθμού βασης με την επισήμανση ότι σοτ κτίριο του ΟΤΕ θα παραμείνει ένα κάτοπτρο διαμέτρου 60 εκ. για την παροχή σταθερής τηλεφωνίας στους Αρκιούς.
Η προσωρινή διατήρηση του σταθμού βάσης στο κτίριο του ΟΤΕ αποσκοπεί στο να παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου έχοντας κακή εμπειρία από την καθυστέρηση που επέδειξε η εταιρεία για τις διαδικασίες, από το 2007 ξεκίνησαν, δεν συμφωνεί να περιμένουν και άλλο γιατί πάνω απ όλα βάζουν την υγεία των παιδιών και του πληθυσμού από την πολυτέλεια τη ςκινητής τηλεφωνίας.
Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου