Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ...

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης
Το σχόλιό μας: Είναι μεγάλη ντροπή γι'αυτούς που το σκέφτηκαν!  Αναρωτιόμαστε σε τι Θεό πιστεύουν!
 
Του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου
Θεολόγου


Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο Κατάνυξις, το ακόλουθο κείμενο του π. Νικόλαου Μανώλη:

“Δεν έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι εκεί στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Να την αποκαλέσω “ιερά”; Δυσκολεύομαι! “Μοχθηρά” να την αποκαλέσω, έτσι μου βγαίνει.  

Ο πρωτοσύγγελος π. Στέφανος Τόλιος, κάλεσε να δικάσει στο επισκοπικό δικαστήριο τον πρωτοπρ. π.Θεόδωρο Ζήση, για τους γνωστούς ηλίθιους λόγους που δαιμονικά μυαλά εφηύραν. Φατρίες, σχίσματα, απείθεια, εξύβριση και τις υπόλοιπες βλακωδέστατες κατηγορίες που κολάζουν τους διώκτες. Είναι και ο Πατριάρχης βλέπετε στη Θεσσαλονίκη... Ίσως ο μέγας πρωτοσύγγελος να προαλείφεται για μητροπολίτης και θα ήθελε να έχει στο βιογραφικό του μια πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του.

Μετά από τη γελοία ανακριτική διαδικασία που προηγήθηκε για τον π. Θεόδωρο και για την αφεντιά μου, για την οποία όταν θα αποκαλύψω τα στοιχεία και τη συμπαιγνία θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, ακολουθεί η διαδικασία του δικαστηρίου που αποκαλύπτει την  τραγικότητα στο μητροπολιτικό κτήριο της Βογατσικού. Θα επανέλθω αύριο με νέο δημοσίευμα αναρτώντας την μητροπολιτική κλήση αλλά και την απάντηση του π. Θεοδώρου. Περιμένω και την δική μου κλήση. Άλλωστε τα μητροπολιτικά έγγραφα με τις διώξεις για τον π. Θεόδωρο και για μένα ως τώρα πηγαίνουν  μαζί. Άντε και στα δικά μας!”

Δεν ξέρω ποια στοιχεία θα αποκαλύψει ο π. Νικόλαος αλλά δεν κρύβω ότι με ανησυχεί ιδιαίτερα η κίνηση.

Δεν αποκλείω να είναι κίνηση εντυπωσιασμού, όπως λέγει ο π. Νικόλαος, για να κερδίσει ο π. Στέφανος πόντους στην κούρσα διαδοχής για τη Μητρόπολη Καβάλλας, με τον προσεταιρισμό των πατριαρχικών ιεραρχών.

Αλλά δεν αποκλείεται, επίσης, οι Οικουμενιστές να θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα να χτυπήσουν στο ψαχνό.

Εμπιστοσύνη πάντως στους Οικουμενιστές ούτε είχα, ούτε προτίθεμαι να αποκτήσω. Γι’ αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις εφαρμόζω το ρητό: Hoping for the best, preparing for the worst.

Παρακαλούμε θερμά τον π. Θεόδωρο και τον π. Νικόλαο να μη δώσουν την παραμικρή αφορμή στους Οικουμενιστές για να κάνουν τα δικά τους. Εδώ χωρίς αφορμή και ορίστε τι κάνουν. Φανταστείτε να τους δώσουν και αφορμή τι θα συμβεί.

Όσο για την ουσία των κατηγοριών εναντίον του π. Θεόδωρου νιώθουμε πραγματική αηδία. Καμία τυρεία, καμία συνωμοσία, καμία εξύβριση και κανένα σχίσμα δεν έκανε ο π. Θεόδωρος.

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο π. Νικόλαος Μανώλης, ο π. Φώτιος Βεζύνιας και άλλοι κληρικοί και μοναχοί ενεργοποίησαν το αναφαίρετο κανονικό δικαίωμα που τους παρέχουν οι Ιεροί Κανόνες να διακόψουν το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη είτε επειδή έλαβε μέρος στη Σύνοδο της Κρήτης και υπέγραψε τα κακόδοξά της Κείμενα, είτε επειδή έγινε διαπρύσιος κήρυκας της Συνόδου, όπως τον Σεβ. Θεσσαλονίκης.

Ας αφήσουν, επομένως, κατά μέρος τις αιτιάσεις οι Οικουμενιστές. Κανένα δεν πείθουν με τις πονηρές και γελοίες κατηγορίες που προσάπτουν σε βάρος των αποτειχισθέντων.

Οι θερμές προσευχές μας προς τον Κύριο συνοδεύουν τον π. Θεόδωρο και όσους άλλους κληρικούς οδηγήσουν οι Οικουμενιστές στο πραιτώριο του επισκοπικού ή του συνοδικού δικαστηρίου.

1 σχόλιο:

  1. Δικαιολογημένα γράφετε: Αναρωτιόμαστε σε τι Θεό πιστεύουν;

    Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Σε κανένα Θεό δεν πιστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή