Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Κλήση για το επισκοπικό δικαστήριο έλαβε και ο π.Νικόλαος Μανώλης!


Του π. Νικολάου Μανώλη
        Και πάλι συνεχίζουν να μην έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι εκεί στην "μοχθηρά" μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Μόλις έλαβα την κλήση για το επισκοπικό δικαστήριο όπου θα με δικάσουν οι διώκτες και κατήγοροί μου. Το γεγονός πως ο κατήγορος μου είναι και δικαστής μου μας παραπέμπει στον παπικό Μεσαίωνα. Είναι δεδομένο πως όταν σε δικάζει ο κατήγορός σου η απόφαση είναι προειλημμένη. 
        Μήπως να γράψω τα ίδια που έγραψα και προχθές για τον π. Θεόδωρο Ζήση και την δική του κλήση για το επισκοπικό δικαστήριο; Νομίζω δεν αξίζει τον κόπο να τους τα ψάλλω σήμερα σε ήχο βαρύ... Σε λίγο καιρό θα τρίβουν τα ματάκια τους και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν από τις ντροπές τους... Είναι εμπαθώς ανίδεοι... Δήθεν δε γνωρίζουν τη σημασία των εννοιών που χρησιμοποιούν ως κατηγορίες. Δεν πειράζει, δοξάζω τον Θεόν. Θα μείνουν στην Ιστορία ως θεομάχοι.
        Όμως όταν τα προβλήματα του οίκου τους τα κρύβουν κάτω από το χαλί θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Γνωστό είναι το ρηθέν υπό του σοφού Ησιόδου: «Από αυτά φυλαχτείτε, άρχοντες, και δικάζετε με ευθύτητα τις δίκες, δωροφάγοι, και τις στρεβλές αποφάσεις εγκαταλείψτε. Αυτός που ετοιμάζει κακό στον άλλον, χειρότερο κακό στον εαυτό του κάνει (…κακή βουλὴ τῷ βουλεύσαντι κακίστη)».  
Ο πρωτοσύγγελος π.Στέφανος Τόλιος, βασισμένος στα οικουμενιστικά του φρονήματα και σε μια γελοία ένορκη διοικητική εξέταση (Ε.Δ.Ε) που προηγήθηκε, με κάλεσε να με δικάσει στο επισκοπικό δικαστήριο για τις γνωστές κατηγορίες που μόνο αμόρφωτοι και αγράμματοι στα θεολογικά μπορούσαν να σκεφτούν. Με κατηγορούν για Σχίσμα, απείθεια, σκανδαλισμό, εξύβριση, και συκοφαντία.  
Θα επανέλθω το Σάββατο 30/9,  με νέο δημοσίευμα αναρτώντας την μητροπολιτική κλήση αλλά και την απάντηση μου!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου