Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Αυτός είναι δυστυχώς ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Το ακόλουθο άρθρο του Θεολόγου κ. Παναγιώτη Τελεβάντου μας λέει πολλά για τις μεθοδεύσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αμερική

 

* * * * * * * * * * 

 

ΑΝΑΞΙΟΣ! Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΚΑΓΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ! ΑΝΑΞΙΟΣ!


ΑΝΑΞΙΟΣ! 
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΚΑΓΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ! 
ΑΝΑΞΙΟΣ!

(Το εκκλησιαστικό έγκλημα της χειροτονίας του Σεβ. Σικάγου Ναθαναήλ συνετελέσθη!)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν, χειροτονήθηκε επίσκοπος, ο Σεβ. Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Η εκλογή του είναι αποτέλεσμα των ραδιουργιών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος κατόρθωσε να τον επιβάλει ως Μητροπολίτη Σικάγου.

Όπως εξηγήσαμε -κατ’ επανάληψη-, ο νυν Σεβ. Σικάγου ήταν ακατάλληλος να χειροτονηθεί επίσκοπος και να ποιμάνει την πολυπληθέστερη Μητρόπολη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επειδή είναι:

1.) Οικουμενιστής,
2.) Νεονικολαίτης,
3.) Νεορθόδοξος,
4.) Νεωτεριστής,
5.) Κολυμπαριστής,
6.) Εχθρός της Ελληνικής Γλώσσας και των εθνικών συμβόλων, και
7.) Ορισμένα άλλα απολύτως εξακριβωμένα.

Τα μεγάλα “χαρίσματα” του νέου Μητροπολίτη Σικάγου, που παραθέσαμε πιο πάνω, είναι -φυσικά- υπόψη του Πατριάρχη, ο οποίος -προφανώς- ξέρει πολύ περισσότερα από όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μας.

Παρόλα αυτά, για να τον επιβάλει ως Μητροπολίτη Σικάγου, ο Παναγιώτατος προέβη στις ακόλουθες παρανομίες:

1.) Αρνήθηκε να επικυρώσει την εκλογή του Θεοφιλέστατου επισκόπου Ζήλων Σεβαστιανού, που έγινε από τη συντριπτική πλειοψηφία της επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

2.) Ζήτησε να αναθεωρηθεί ο κατάλογος των προς αρχιερατεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ώστε να συμπεριληφθεί ο π. Ναθαναήλ, παρόλον ότι η εκλογή του Θεοφιλέστατου Ζήλων έγινε από τον κατάλογο που ο Πατριάρχης ενέκρινε λίγους μήνες νωρίτερα.

3.) Μετά την αναθεώρηση του καταλόγου ζήτησε να γίνει εκλογή επισκόπου από τους Αρχιμανδρίτες, ώστε να βεβαιωθεί ότι ο π. Ναθαναήλ θα συμπεριλαμβανόταν στο τριπρόσωπο.

4.) Όταν εστάλη στο Φανάρι το τριπρόσωπο ο Πατριάρχης απέρριψε τον Αρχιμανδρίτη που πλειοψήφησε και ζήτησε, αντί αυτού, να εκλεγεί ο π. Ναθαναήλ, παρά τις -μέχρι τέλους-απεγνωσμένες προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου να αποτρέψει την ακατάλληλη εκλογή. 

Ας σημειωθεί, μάλιστα, ότι αυτό δεν ξανασυνέβηκε στην Ιστορία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Το Φανάρι ουδέποτε απέρριψε, στο παρελθόν, την εκλογή επισκόπου που είχε κάνει η Επαρχιακή Σύνοδος και επέλεγε πάντοτε αυτόν που πλειοψήφησε στο τριπρόσωπο που κατάρτιζε η Επαρχιακή Σύνοδος.

Επομένως την ευθύνη, για το εκκλησιαστικό έγκλημα που συνετελέσθη σήμερα το πρωί, στην Αγία Τριάδα στο Μανχάταν, την φέρει ΑΚΕΡΑΙΗ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Αίσχος! Παναγιώτατε! Αίσχος!

Άλλη υπόθεση φυσικά ότι και άλλοι αρχιερείς -και όχι μόνον- συνήργησαν, ανέχτηκαν ή σιώπησαν για τις ανομίες του Πατριάρχη.
Θα επανέλθουμε, συν Θεώ, για εκτενέστερη ανάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου