Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Διαμαρτυρία πολιτών προς την ΕΡΤ για την απάντησή τους στο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο σχετικά με το βλάσφημο "Jesus Christ superstar".

 
Εικόνα από εδώ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
ΕΥΓΕ στους αδελφούς που διαμαρτυρήθηκαν προς την ΕΡΤ για τη στήριξή της στο βλάσφημο αυτό έργο. Προτείνουμε να κάνουμε όλοι το ίδιο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της ΕΡΤ εδώ http://www.ert.gr/contact-us//

Κύριοι της ΕΡΤ καλημέρα

Μετά μεγάλης λύπης διαβάσαμε στο διαδίκτυο την απάντησή Σας (εδώ) στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.

α) Γράφετε στην ανακοίνωση: "Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών  και παρουσιάζει όλες τις απόψεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας, ισότιμα και αμερόληπτα, ενθαρρύνοντας τον ανοικτό διάλογο."

Κατ'αρχάς σε Χώρα όπου "επικρατούσα Θρησκεία" σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι η των Χριστιανών Ορθοδόξων και που κατοικούν και μικρό έστω ποσοστό Καθολικών Χριστιανών και Χριστιανών άλλων ομολογιών, τίθεται σοβαρά το θέμα κατά πόσο θα πρέπει να προβάλλονται όλες οι θρησκείες εντελώς ισότιμα (όπως άλλωστε δεν προβάλλονται καθόλου άλλες θρησκείες στις χώρες που επικρατεί το Ισλάμ). Παρόλ'αυτά η παρατήρησή μας έχει να κάνει με  το σεβασμό του θρησκευτικού συναισθήματος που επαγγέλεστε. Πώς λοιπόν σέβεστε το θρησκευτικό συναίσθημα των επικρατέστερων αριθμητικά Ορθοδόξων Χριστιανών της Χώρας, όταν υπερασπίζεστε  "οποιαδήποτε έκφανση καλλιτεχνικής ή πολιτιστικής δημιουργίας" η οποία προσβάλλει τους Χριστιανούς της Χώρας και μάλιστα όχι μόνον τους Ορθοδόξους αλλά και τους υπολοίπους; Και μην κρυβόσαστε πίσω από το δάχτυλό Σας δεν είσασταν αμερόληπτοι αλλά υπερασπιζόσασταν εμμέσως πλην σαφέστατα στην εκπομπή Σας το "δικαίωμα" των καλλιτεχνών να ανεβάζουν αυτό το έργο.



β) Εν μέσω Σαρακοστής ανεβαίνει αυτό το έργο το οποίον Εσείς υπερασπίζεστε και μετά μας εύχεσθε καλή και ευλογημένη Σαρακοστή... Μας κοροϊδεύετε;

γ) Επικαλείσθε τον Άγ. Ιωάννη Χρυσόστομο. Αντιπαρερχόμενοι το ότι παρομοιάζετε τον Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο με την δολοφόνο Ηρωδιάδα, εμείς απλά Σας παραθέτουμε κάτι ακόμη από τον ίδιο τον Αγ. Χρυσόστομο:
" οἱ βλάσφημοι δέν ἀξίζουν οὔτε τόν ἥλιο νά βλέπουν. Ὅσοι δηλαδή βλαστημοῦν τόν Θεό, εἶναι ἀνάξιοι ν’ ἀπολαμβάνουν τά δικά Του δημιουργήματα, τή στιγμή μάλιστα πού τά ἴδια τά δημιουργήματα δοξάζουν καί τιμοῦν τόν Ποιητή τους".
Γιατί δεν προβληματιστήκατε και δεν παραδειγματιστήκατε από αυτό το ρητό και άλλα πολλά του Ιερού Πατρός εναντίον της βλασφημίας;

δ) Γράφετε τα όσα γράφετε για τον κ. Αμβρόσιο, στο δια ταύτα όμως των τόσων ερωτήσεών του δεν μπαίνετε... Μήπως γιατί δεν έχετε τίποτα να απαντήσετε και απλώς αρκείσθε στο να ανακυκλώνετε τα γνωστά δημαγωγικά φληναφήματα περί επιθέσεων στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία;

ε) Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Αμβρόσιο ότι τόσον Εσείς όσο και πολλοι συνάδελφοί Σας σε αυτήν τη χώρα, δείχνετε παντελή έλλειψη σεβασμού στους συνομιλητές Σας, ιδιαίτερα δε όταν αυτοί είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και δη ιερωμένοι, διακόπτοντάς τους αναιδέστατα! Ειδικά στην περίπτωση Μητροπολιτών θα έπρεπε να δείχνετε πολύ μεγαλύτερο σεβασμό.

στ) Σας προτείνουμε να κάνετε εκπομπές εναντίον του Ισλάμ και των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό αλλά και όλον τον κόσμο κάτι στο οποίο τους προτρέπει το ιερό τους βιβλίο το Κοράνιο. Σας προτείνουμε να καλέσετε τον Γέροντα Ιωσήφ Βιγλιώτη από το Ι. Κ. Αγίου Μηνά στο Αγ. Όρος που είναι γνωστός για το ότι χαιρετάει τους διερχόμενους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας (ενδεικτικά εδώ http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/iwshf/index.htm). Από μαρτυρίες φίλων Σας βεβαιώνουμε ότι γνωρίζει τα του Κορανίου άριστα. Παρεμπιπτόντως, Σας προτρέπουμε να αναρωτηθείτε πώς θα αισθανόσασταν αν καλλιτεχνικά και στα πλαίσια θεατρικής παράστασης κάποιοι Χριστιανοί προσβάλλαμε λ.χ. τον Κάρολο Κουν, τον Άρη Βελουχιώτη ή τον Τσε Γκεβάρα.

ζ) Τέλος Σας απευθύνουμε κι εμείς τα λόγια του Σεβ. Καλαβρύτων: Ας μη ξεχνάτε, λοιπόν, ότι εμείς, ο Ελληνικός Λαός, σας πληρώνουμε, για να αναδεικνύετε την αλήθεια...!

Μετά τιμής

Μας στάλθηκε μέσω ηλ. ταχυδρομείου. Τα ονόματα και οι διευθύνσεις των αποστολέων συμπεριελήφθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου