Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Διαμαρτυρία Πατμίων Πιστών για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Προς πάσα αρμόδια Αρχή

Από το Θεοβάδιστο, Αποστολοβάδιστο και Ιερό νησί της Πάτμου.

Από το νησί της Αποκάλυψης.

Από το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων.Πάτμιοι, Έλληνες, Ορθόδοξοι,

Κληρικοί, Μοναχές και Μοναχοί, Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Μαθητές,Καταγγέλλουμε :


  • Τα ψέματα του Υπουργού Παιδείας και τον εμπαιγμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές πρωτοβουλίες της έκδοσης «φακέλων του μαθητή» για το μάθημα των Θρησκευτικών.
  • Την Κυβέρνηση για χριστιανοφοβία -  ορθοδοξοφοβία.Επιμένουμε :

  • Στην κατάργηση του παρόντος πολυθρησκειακού Προγράμματος Σπουδών και στη σύνταξη ενός νέου.  Ζητούμε :§  Την έκδοση άμεσα νέας απόφασης αναφορικά με την εκτύπωση του διδακτικού υλικού, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους της ελληνικής Πολιτείας αλλά και τα προτάγματα της δημοκρατίας.Προτείνουμε :§  Ως έσχατη λύση την εκτύπωση και διανομή των ήδη υπαρχόντων βιβλίων του 2006, μέχρι να γραφούν, με τη συναίνεση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, νέα βιβλία.

§  Αν το Υπουργείο δεν αποδεχθεί τις παραπάνω δημοκρατικές και αξιοπρεπείς προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου, τότε αυτό θα είναι έμπρακτη απόδειξη ότι:

§  1. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά στοχεύει στην πνευματική αποδόμηση της ορθόδοξης πίστης των παιδιών των Ελλήνων,

§  2. Το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ εξαπατά τον Ορθόδοξο ελληνικό λαό, προφασιζόμενο θρησκευτική ευλάβεια, αλλά στην πραγματικότητα συνταυτίζεται με τις επιλογές του κομματικού «κράτους» του ΣΥΡΙΖΑ.

§  3. Βρίσκεται σε εξέλιξη η γκεμπελική και φασιστική προσπάθεια ενός ιδεοληπτικού, ορθοδοξου-χριστιανοφοβικού καθεστώτος, που έχει στο στόχαστρό του την πίστη του Ορθόδοξου χριστιανικού λαού.Παραπομπές1.      Δελτίο τύπου Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων 02/06/2017, http://www.petheol.gr/neaΣημείωση:
Έπονται οι υπογραφές. Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου